Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
R

rudaz

7. 7. 2011 22:37
Problém žurnalistiky

Je starý jako lidstvo samo:"Čí chleba jíš, toho píseň zpívej". Nebo někdo někdy četl v novinách, kde inzerci převážně platí České lesy, že otisknou článek o jejich průšvizích? Dosaď si politické strany a je jasné, že šéfredaktor proti inzerentům nepůjde. Nikdy. A to nevíme všechno. V padesátých létech v Německu chtěl novinář úplatek 50 tis.marek od Bruna G., že o něm bude psát kladně. Nedostal je, protože Bruno G. je neměl, tak psal záporně, že je šarlatán - viz ukázky, v případě upřímného zájmu i celý film z http://www.bruno-groening.org.

Ale  bude líp.R^

0 0
možnosti
MM

inženýr

7. 7. 2011 19:07
Tak to je fakt dobrý.

až mě mrzí, že jsem to nenapsal sám. V. Moravec asi není fenomén, tím jsou nedělní diskuse s politiky od doby Oty Černého: Toť problím tohoto týýýdne.. Co s tím? Dámo a ....pánové. Moravec se houpe na vlně, ten okruh lidí, co na to čučí, je podle mě stejný. Musí to báýt silně vztahovitá a tlakovitá záležitost, tyhle OMV a myslí, že i politici si to musí pochvalovat, protože vhodným a (ne)vyváženým aranžmá pak snadno získávají už tak uplacená procenta obliby u veřejnosti. A že levice 20 let prohrává? Peeenííííízeeeee ;-O!!

0 0
možnosti
R

rudaz

7. 7. 2011 22:23
Re: Tak to je fakt dobrý.

Jak to, že levice prohrává peníze? KSČM vloni v květnových volbách byla z jen těchto voleb v plusu 60 milionů Kč, víte?

Myšlenka si vždy utržila ostudu, když se uchýlila od záměru - tohle nás před 40ti léty učili a sami na to dojeli.

Ale bude líp.R^

0 0
možnosti
DO

Doc. Odine

7. 7. 2011 16:26
Vzdal jsem to po prvním odstavci

První odstavec je napsaný zcela otřesně a hemží se jak pravopisnými chybami, tak překlepy. Úplně mě odradil od dalšího čtení. Mazývejte si mě třeba jazykovým rasistou nebo blbcem, který se řídí hloupými předsudky, ale kdo nedokáže dát textu korektní formu, nedá mu podle mě ani inteligentní obsah. Ať mi nikdo netvrdí, že člověk, kterému bylo za těžko si po sobě svůj vlastní výtvor před zveřejněním byť jen jednou přečíst, byl ochotný vynaložit nějakou námahu na to, přemýšlet chvíli nad jeho obsahem?

Napište to česky, potom to zkuste znova. Když už nic, tak alespoň bez těch překlepů.

1 0
možnosti
P

pilsener

7. 7. 2011 17:58
Re: Vzdal jsem to po prvním odstavci

Tedy vzít si do úst frázaře Štěpána Škorpila a nazvat jej pomalu žurnalistickým esem, to je podobné, jako dnes tuto nálepku dát Pavlu Čapkovi nebo Poulíčkovi.  :-/

0 0
možnosti
M

MuhamadAlalibaba

7. 7. 2011 16:25
Pokud

je myšleno pravicovou orientací ten socialismus zvaný "středová pravice", tak souhlasím.

0 0
možnosti
V

Veraja

7. 7. 2011 16:19
A jé

tady je někdo nedoceněný co? Vy neumíte víc, jen kritizovat ty co někomu šlapou na paty? Až to budete umět jako Pan Moravec, úmyslně píši velké P, tak se do někoho pouštějte.A náš president to má úplně stejně, nesnese, když je někdo lepší než on.Takového hned zkritizuje, hned mu něco vytýká, no jo Pouštějte se do arogantního Kalouska, tam toho je tolik na vytknutí, že se nezastavíte  týden, můžete se vyřádit.A nejde u něho jen o to, že krade chudým, ale na jeho výraz se dívat, ten stojí za okomentování.Toho jste si nevšiml?A nakonec přání, víc takových  Moravců.

0 0
možnosti
VK

kossacek

7. 7. 2011 11:49
Chybí ekonomické vzdělání.

U těchto profesionálních žurnalistů typu Moravec, Šídlo a Železný (moje "oblíbená" trojka) mi docela chybí ekonomická edukace. Jelikož politika je hlavně o hospodaření s veřejnými penězi, je to pro mě trošku problém. Pokud na to nemají, neměli by se do této problematiky pouštět. Příklad: Moravec:"Jak je na tom Sazka z Cash flow?" Hušák (dobře vědící, že pan Moravec ani neví na co se ptá): "Jaké cash flow myslíte?" (Mohlo by to být z běžné činnosti, z investiční činnosti - pozn. autora) Moravec: "No kolik máte na účtech?" Takže najednou už se neptá na toky peněz za určité období (flow), ale na stav v současnosti - prostě to totálně pomíchal. A takto to dělá, když se debatuje o ekonomice. Zaměřuje se na drobnosti a skutečně závažné věci mu unikají..

0 0
možnosti
R

rudaz

7. 7. 2011 22:31
Re: Chybí ekonomické vzdělání.

Jednou tam měl pan Moravec guvernéra ČNB a další finančníky a tíí z něj udělali malého chlapce. Holt příprava se nesmí odbývat a pouštět se jen do témat, o nichž vím své. Ale to néé. Příkladem nechť je předvolební období v loňském roce. Podle "exkluzívních" průzkumů se na jevišti objevovali jen ty samé tváře, jako za 20 let. V čem byly průzkumy pravdivé, když volby dopadly úplně jinak? Stačilo málo, vyvěsit na stránkách ČT anketu, koho tam chceme vidět a basta. Jenže byl strach ze změny, podpořený z Hradu:"Nové strany jsou neprůhledné". Tož máme nyní průhledné a děkujeme za ně.

Takových redaktorů je třeba "médiiím" k tomu, aby nás ohlupovali, když už jsme prokoukli, že i v dějepisech se lže. Křiví se dějiny podle přání mocných. Zajímalo by mne, jak současní chlapci ve vládě hodnotí husitstké období a Mistra Jana

Husa. Pravdomluvného to člověka.

Bude líp.R^

0 0
možnosti
M

monroz

7. 7. 2011 10:51
Nepochopeno

Také jsem nepochopila co si mám z článku odnést... VM je špatný, protože je jediný a protože u něj autor poznal pravicové smýšlení (ha, potom asi není to smýšlení tak utajované, jak autor uvádí, což je zároveň další věc, pro kterou je špatný). Mladí novináři jsou špatní, protože jsou mladí, to je přece jasné. Další chybějící výrazné moderátorské osobnosti by byly jistě také špatné, už jen proto, že nejsou neměcké, rakouské, anglické... a hlavně, pokud by se ony osobnosti staly úspěšnými, byly by špatné, protože by si (stejně jako VM) na základě popularity (možná i svých kvalit) uzurpovaly část politického vlivu na masy lidí. A samozřejmě jsou ony chybějící osobnosti špatné už jen proto, že zatím chybí.

Tak pořád přemýšlím, kdo je tedy ten špatný a co je tady vlastně špatně?

0 0
možnosti
T

Tobinka2.0

6. 7. 2011 23:07
sranda

sranda, jak moravce v dskuzi lidé obviňují,že je "hlásná trouba socanů", "typicky pravicový novinář" a "moc mírný na komunisty" ;-D;-D

0 0
možnosti

tintitko

6. 7. 2011 22:43
Fenomén pan Moravec

Mi byl vždy pan Moravec nesympaticky.Myslím, že v článku je hodně pravdy.R^

0 0
možnosti
P

pilsener

7. 7. 2011 18:02
Re: Fenomén pan Moravec

Myslíte, nebo víte? A znáte ho až z ČT, nebo třeba předtím z BBC?

Takových povrchních plků vám nasypu taky 12 do tuctu.

0 0
možnosti
F

FiS95

6. 7. 2011 20:31
Aha, takže člověk není plnohodnotný,

dokud nemá 50 let, pneumatiku kolem pasu, deset dětí a zuby žlutý jak kobyla.

1 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky