Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RS

Ringo.ringo

4. 7. 2011 13:37
Ctu, ctu

radky plynou a nevim jstli jsem natvrdly, ale nepochopil jsem, na co konkretne autor narazi. Ano, Moravec je vudci osobnost politickych debat, ale tuto roli proste dostal. Jak to ovlada nevim, nektere debaty zmoderuje podle me dobre, jinde trochu plave, nekdy zvoli nudne tema, nebavi me jeho sluzebni cesty v Afghanistanu, muzu si o nem mnohdy myslet, ze naopak strani CSSD, jeho pravicovost se mi nejak nepovedlo odhalit. Clanek mluvi o totalitarstvi, mladickovi, ktery houby rozumi ekonomice, ale vesele ji komentuje, ale konkretne v clanku vlastne neni nic. Mimochodem moderator ma byt moderator a ne ekonomicky profesor, takze nvim proc by nemohl Moravec moderovat debatu s ekonomickymi tematy. Na to, aby tu ekonomiku nekdo v te debate resil ma preci hosty. Moderator je jen od toho, aby mel vseobecny prehled a nekladl hloupe otazky mimo misu a tady se Moravce musim zastat, prijde mi, ze to ma obvykle velmi dobre pripraveno.

2 0
možnosti
JB

Dabi

4. 7. 2011 13:35
V

současnosti v médiích působí nezávisle, tzn.nedává najevo ani skrytě ani otevřeně xvé sympatie k žádné vládnoucí či opoziční partaji snad jen redaktor pan Martin Veselovský. Jinak platí, že cca 90 %ˇmédií všeho druhu si hraje na tvrdou pravici.

0 0
možnosti
TH

Tak nevim

4. 7. 2011 13:32
Se mi líbí snaha

aby bylo všechno OBJEKTIVNÍ a hlavně aby to byla PRAVDA.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

4. 7. 2011 13:05
další píšící zatrpklý učitel.

Škorpil je pro něj zkušený publicista středního věku ( v 90-tých letech by se snad dalo souhlasit aspoň s tím věkem) a nějak mu nedochází, že publicistika není jenom sportovní.

VM nesporně velmi vlivným žurnalistou je a je rovněž schopným moderátorem. Je tristní, když středoškolští nechápou elementární pravidla diskuse včetně nutnosti držet se předem daných témat. Možná kdyby moderování diskuse ve třídě na nějaké vyzkoušel na vlastní kůži, došlo by mu, o čem píše.

Že otázky VM zvrhávají v exhibice bonmotistů a rádoby bonmotistů není chyba VM, ale úrovně české politické kultury. Nejen však kultury politiků, kteří nemaje výsledky, o které by opřeli svá tvrzení o úspěších/neúspěších, ale i kultury voličů, kteří ve vysokých počtech pořad sledují.

Upřímně řečeno, zrušit (či jen diskutovat o zrušení) pořadu s milionovou sledovaností v nevděčném nedělním poledním čase si může dovolit skutečně jenom veřejnoprávní médium. Byť tedy nevím, v čem je v takovém případě veřejnoprávní.

1 0
možnosti
N

nadclovek

4. 7. 2011 12:54
Tolik stesku po kovaných soudruzích s vlahými hlasy

jako byl Pavel Auersperg, Dušan Rovenský... A slza přímo ukápne nad zrušením cenzury a zákona o nadřazenosti komunistické strany všemu a všem... Jo to bývaly krásné zákony o trestném činu zpochybňování vedoucí úlohy KSČ, trestný čin přípravy opuštění republiky...

1 0
možnosti
WB

william brennan

4. 7. 2011 12:50
Autor má pravdu

Moravec je samozřejmě pravicový novinář, tak jako skoro všichni v ČR. Určitě u nás patří k nadprůměru, ale takový Veselovský by to podle mě hůř nedělal.

Hlavní problém jeho pořadu vidím ve výběru hostů. Za prvé, zve si tam hlavně politiky. Z těch už z principu nic zajímavého vypadnout nemůže. Navíc jsou to pořád ti samí politici, kolem 10 až 15 lidí, kteří se točí pořád dokola. V zahraničí je běžné, že v těchle pořadech diskutují hlavně novináři, lidé z univerzit, úspěšní podnikatelé, zástupci neziskovek atd.

Za druhé, když už si pozve odborníky, jsou to většinou lidé, jejichž nezaujatosti může věřit jen totální naivka. Ekonomové z bank, penzijních fondů, z podnikatelských sdružení... ti všichni radí, jak dělat reformy. Další mínusové body.

Zajímaví hosté se v jeho pořadu také objevují, bohužel VM jim častěji než jiným skáče do řeči a staví je proti názorové přesile. Např. jeden ekonom odborů vs. zástupce podnikatelů + "nezávislý" finanční analytik, který je má "rozsoudit".

1 0
možnosti
Z

zabanovany.power.plant

4. 7. 2011 12:40
MORAVEC je už odepsaný

JILKOVOU na NĚ !!!!!!!!

0 0
možnosti
MP

MAXIMUS PERMAGNUS

4. 7. 2011 12:36
sice dlouhý blog

ale nikde jsem se nedozvěděl,co Vám vlastně na Moravcovi vadí. Kromě toho,že jste vyzvedl,že je mentálně a intelektuálně o několik tříd výše,než ten povl,který si na své debaty zve ...

Takže ještě jednou Mr. Cempírek - co že vlastně Moravcovi vytýkáte ? KONKRÉTNĚ !

2 0
možnosti
JZ

Jan Zamazal

4. 7. 2011 12:33
Co je tohle za zvasty?

autor je uplne mimo, zamrzmy v 80. letech...A uz jen proto, ze se OVM nelibi Klausovi z nich dela porad hodny uznani...

1 0
možnosti

Martin Šubrt

4. 7. 2011 12:25
...

Jednak pan Moravec již před ČT dlouho působil v rádiu a určitě do ČT šel jako profesionál. Druhak v tom rádiu byl ještě daleko ostřejší a zajímavější. Postupně se stal součástí celé té politické hry, je daleko opatrnější, servilnější a slušnější. Pokud jeho současné debaty vadí zleva i zprava, tak to o něčem svědčí, zejména o tom, že politici si nenechají ani náznakem lézt do zelí. Správně by měl být stokrát tvrdší, nepříjemnější a protivný...protože zacházení, které předvádí s politiky, je aktuálně mírné jak čajíček. A přesto spoustě lidí už tenhle způsob vadí. Klaus se rozčiluje, že se u Moravce dělá politika. Ale za to nemůže Moravec, politici se prostě naučili se předvádět jen v neděli a Moravcova chyba je jen, že jim to umožňuje. Že je prostě neutne, že jim narovinu neřekne, na tohle tu nikdo není zvědavý. V rádiu to dělával. Já spíše Moravce obdivuju, protože už 7 let poslouchat řeči o ničem, muset o nich přemýšlet a dál se ptát...to by u mě skončilo ústavní léčbou v Bohnicích.

2 0
možnosti
K

Kurri22-II.

4. 7. 2011 12:32
Re: ...

Klaus by měl mlčet, ne se rozčilovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 220
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2113x
Středoškolský učitel, občan České republiky